31 Jul1600-talets skönhetsideal

Har ni tänkt på vad skönhetsidealen har ändrats genom årens lopp. Nästan alltid har det handlat om att visa hur mycket pengar man har. Nu är det populärt att resa på solsemester, få en fin bränna och att vara vältränad. De visar på att vi har råd att resa på semester och äta sunt. Även om jag själv inte haft råd att resa alla gånger så har det hänt fler än en gång att jag lånat pengar på Kredit 365 för att kunna komma iväg. På 1600-talet var det däremot tvärtemot hur det är idag. Då skulle de vara så vita att blodådrorna syntes, liten kulmage och dubbelhaka. Det var ett tecken på att man inte behövde arbeta och hade råd att äta. Blek och småfet var alltså idealet. Frankrike var det landet där de flesta trenderna kom ifrån och det var solkungens hov som de flesta ville efterlikna.

Madame de Montespan

Leave a Reply