18 MarKvinnorna som styr modehusen

Ibland när jag läser kvällstidningarna känns det som världen blir en sämre plats för oss kvinnor. Att överfallen och våldtäkterna ökar. Jag blir mörkrädd och har funderat på att köpa ett tryggt villalarm. Eller det kanske heter lägenhetslarm även om jag aldrig hört det ordet. Villalarm står det, men de fungerar på samma vis oavsett vilket hem du har. Jag börjar faktiskt känna mig lite otrygg här i Stockholm eftersom flera av mina grannar haft inbrott.

Fast sedan så läser jag liksom glada artiklar och inser att kvinnorna verkligen tar allt fler ledande positioner. Förra året fick Dior sin första kvinnliga chef, Maria Grazia Chiuri. Denna månad annonserade Givenchy att de också tillsätter en kvinna på en ledande position, nämligen Clare Waight Keller. Hon efterträder Riccardo Tisci som arbetat i tolv år. Clare Waight Keller har tills nu arbetat på modehuset Chloé. De flesta tror nu att istället för mycket gotik och svart kommer Givenchy att få mer feminina former på catwalken. Hennes första kollektion för Givenchy kommer 2018. Det återstår att se, men roligt att kvinnor äntligen får ledande positioner inom modevärlden!

Givenchy våren 2017

Givenchy våren 2017

Leave a Reply