25 AugSonia Rykiel

Modeskaparen Sonia Rykiel har avlidit. För oss i min geberation är hon förmodligen mest händ för hennes samarbete med H&M och hennes parfym som föreställer en tröja och luktar ganska sött.

Sonia Rykiel startade sitt företag 1968 och det var en slump. Hon jobbade i en butik som hennes make ägde. Fast bristen på bra mammakläder fick hennes att designa en tröja som är känd under namnet The Poor boy Sweater. Slumpen spelade in att franska Elle fick syn på tröjan och placerade den på en av deras omslagsmodeller. Resten är historia som vi säger.
hhdhd

Sonia Rykiel har framförallt varit banbrytande på två punker. Hon var den första som använde sig av tryckta ord på tröjan. Det är ju ett väldigt hett mode i dag. Hon var även den designer som var först med att använda sig av synliga sömmar utanpå plagget. En gigant som modevärlden har tappat i dag.

2 Responses to “Sonia Rykiel”

  1. Frida Nyburg skriver:

    Va intressant ( tråkigt att hon avlidit dock), hade aldrig hört talas om henne :)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply