24 FebAshley’s parfymskola

Har ni någon gång undrat över parfymdjungeln, varför det heter olika? En del är Eau Toilett och andra är Eau de parfym. Det heter olika därför att det ÄR olika. Parfym är egentligen ett rent doftämne medan de andra har olika tillsatser. Ju fler tillsatser ju sämre sitter doften och det är därför en Eau de Parfum är dyrare än en eau de toilett. Så här är rankningen med de bästa först.
Parfum (dessa är pyttesmå flaskor som inte säljs av så många märken)
eau de parfym
eau de toilette (detta är det som vanligtvis är i våra flaskor)
eau de cologne

Parfym ska försvaras mörkt och svalt. Många anser att flaskorna trivs bäst i ett kylskåp men där behöver du inte ha dem. Har du belysning i badrumsskåpet bör du inte ha dem där utan det är bättre att ha dem i en vanlig byrålåda.

Ett annat hett tips är smörja in kroppen med en doftfri body lotion innan du smetar på parfymen. På en torr hud fäster doften sämre.

Billigaste stället att handla parfym är inte på Taxfree som många envisas med. Det är istället mycket billigare att handla på internet. Ett exempel på en sida är Bloomify.se som både säljer parfymer och hudvård och sånt. Lukta på parfymen i butiken och beställ sedan via nätet är ett annat av mina heta tips.
ndsjkl

Leave a Reply